SS Wandle
Door onstuimig, nevelig weer strandde de SS Wandle op de Razende bol. Het schip kon niet gered worden maar de 23 bemanningsleden wel door 2 redding tochten van de roeireddingboot onder leiding van Theodorus Rijkers.
Door onstuimig, nevelig weer strandde de SS Wandle op de Razende bol. Het schip kon niet gered worden maar de 23 bemanningsleden wel door 2 redding tochten van de roeireddingboot onder leiding van Theodorus Rijkers.
HMS Apollo die in 1799 strandde door slecht zicht (mist). Nog geprobeerd de kanonnen te lossen om lichter te worden en los te komen. Dit mocht niet baten. Bemanning werd opgepikt door een ander schip en een deel ging met een eigen schip richting England. Beide schepen kwamen veilig aan.
Vrachtschip Heinz Suhr onderweg naar Hull maar gezonken op 10 oktober 1995. Het schip werd naar Den Helder gesleept nadat het donderdag windslagzij maakte. Tijdens de sleep kapseisde het. De vijf opvarenden waren al van boord. De vrachtvaarder ligt op 17 meter diepte. De lading hout, triplex en hardboard spoelt weg.
Vissersschip Maartje (UK-223) liep tijdens een storm op de Noordehaaks vast. Het schip maakte slagzij, spleet en sloeg uiteindelijk om. Alle bemanningsleden kwamen om.
Het stoomschip SS Niger, onderweg naar Londen met een lading graan, was bij een hevige noordwesterstorm op 23 november 1877 ter hoogte van paal 1 gestrand. Alle opvarenden zijn met de reddingsvlet van Huisduinen aan de wal gebracht. In 1901 was het wrak geheel verzand en heeft men de wrakton, die er bijlag, opgenomen.
Visserschip TX 122 die is omgeslagen en gezonken.
Russisch vrachtschip gezonken op 3 november 1970.
Maartje, gezonken door NW storm op 23-02-1967. UK223 gebouwd in 1963.
Tijdens een verkenningstocht liep de HMS Minotaur, British Royal Navy, vast en maakte slagzij. 570 bemanningsleden overleefde het voorval niet en het schip zonk naar de bodem.
Vrachtschip de Christine verging op 13 december 1956, de twee bemanningsleden waren opgepikt door een vissersboot. Toen de reddingboot Prins Hendrik ter plaatste kwam was er niets meer van het schip te zien en te vinden.
Friesenland, een Duits kustvaarder. In de oorlog 40/45 bewapend met 4x20mm AA en 3x 15mm AA. Het Duitse kustertje Friesenland van 279 ton was onderweg van Oostende naar Hamburg en tijdens zwaar weer hoog op de Haakse Gronden terecht gekomen, waar het spoedig geheel verzand raakte.
Loodsboot 12 die in 1940 eerst door eigen bemanning tot zinken is gebracht zodat het schip niet in Duitse handen zou vallen. Duitsers hebben de vaartuig gelicht en als Lazarettboot dienst gedaan. Is bewapend met 2 stuks 3.7 cm snelvuurkanonnen.
Vissersschip dat door een harde wind vast was gelopen. Bemanning is opgepikt door de Prins Hendrik van de KNZHRM.
Brits vrachtschip die katoen vervoerde zonk op 31 december 1891 bij Nieuwe Diep. Er waren geen slachtoffers.
Wrak deels geborgen.
Victory viskotter. De Victory is vergaan op 08-11-2001 en gevonden in februari 2003. Op 22 juni 2003 vonden Hugo Raven en Coen Onstwedder de schipper in het wrak. Zijn schoonvader lag eronder. Voorheen Oost Duitsevissersboot. Gekocht voor het quotum. Daarna verkocht om omgebouwd te worden voor de sportvisserij. Op weg naar Kiel in Duitsland om … Lees “Victory” verder
SS Turbo was aan de grond gelopen en in tweeën gebroken. Redding was uitgevoerd door de reddingboot van Den Helder en de stoomsleepboot Atlas.
Schipper Dirk Stein van de roeireddingboot uit Den Helder maakte zijn eerste reddingstocht als schipper. Nadat de opvarenden van de Nordlyset aan boord waren genomen van de reddingboot en wegvoer werd zij door een achteroplopende golf opgetild en omgegooid. Van de 23 personen te water zijn er 9 verdronken, waaronder twee roeiers: roeier Bethlehem en … Lees “SS Nordlyset” verder
Gestrand op Pannekoekplaat (Den Helder).
Vrachtschip beladen met stukgoed, vergaan in storm op 3 december 1907. Wrak staat rechtop met de boeg naar het westen